Slumpad post: Bilder på viktiga personer
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Koll på februari

| 2021-03-01 kl 07:59 (2021-03-01, 7:59 GMT +1) | 0

Knappt hann februari börja så var den slut. Veckorna hinner knappt börja så är de slut, precis som helgerna. Och då är det ju inte så konstigt att månaden oxå går fort.

Jag

Fortsätt tänka att jag är nyfiken och det är oerhört kraftfullt har jag insett. Gör att mitt mindset skiftar från skeptisk till just nyfiken.

 • Koll har jag oftast. Kanske tappat lite på jobbet men vi kör nu en omstart med teamet. Även jag och Simon kör en omstart med hans skola.
 • Skoj har jag oftast. Känns som att jag ofta har ett leende på läpparna iaf.
  • Bloggat har jag mest gjort på helgerna för på kvällarna orkar jag sällan sitta vid datorn.
  • Sett Bridgerton! Härligt att ha en serie att kolla på.
  • Lyssnat på musik ibland men inte särskilt mycket faktiskt.
  • Läst har jag gjort en hel del. Mest själv men börjat tillsammans med Simon igen även om vi inte orkar så mycket.
  • Fotat massor i det underbara vintervädret och #fångafebruari har verkligen bidragit till kreativitet!
  • Pyssel har jag funderat på och jag tolkar kanske att bakning är pyssel? I så fall har jag helt klart lyckats då jag bakat 2-3 gånger per vecka.
  • Kunskap trillar in från höger och vänster mest hela tiden. Saker på jobbet, saker om mig själv, om världen, om barnen och saker de läser i skolan. Häftigt!
 • Hälsan är viktig men så himla svår att få till.
  • Rört på mig har jag såklart gjort. Fick dock hoppa av boot campen för jag fick ont i höften/ländryggen trots att jag var försiktig. Men gått har jag gjort. 1-2 rundor per dag. Jag och John har gått upp 5.30 alla veckodagar (utom de sista tre) och kört en kvart morgonyoga. Oerhört bra sätt att vakna.
  • Vilat har jag gjort även om sömnen varit lite sämre. En hektisk helg men övriga softa som jag minns det.
  • Ätit hyfsat även om jag ätit en del onyttigheter så försöker jag få till smoothie ofta, och grönsaker så mycket jag orkar.

Familj & vänner

Vi umgås mycket i familjen även om vi även sitter uppdelade vid olika skärmar rätt ofta.

 • John och barnen (mest Joel) var och åkte skridskor några gånger.
 • Vi har sett någon WandaVision varje fredag, och mello har de flesta kollat på (Joel har typ gett upp), och kanske att vi klämt någon film?
 • Gjort en hel del skolarbete tillsammans med främst Simon.
 • Sovit i vardagsrummet har vi gjort många gånger (mest jag och Simon, sen Joel men även John har joinat)
 • Jag och Simon högläser en bok just nu
 • Någon enstaka gång har något barn varit med och bakat.
 • Vi fick till en utelunch månadens sista dag!

Fick till en kort träff med Mia & Fia, besöka Cia. Haft lite onlinemöten med Frida från scouterna. Alltid trevligt även om det varit med valberedning på agendan.

Raffe får en hel del ben, gos, bus och promenader. Senaste veckorna har vi tränat på pilatesbollen där han i början knappt vågade ha framtassarna på. Nu har vi kommit rätt långt och han vågar hoppa upp på den från golvet, och ibland vågar han ställa sig lite kort på bakbenen. Beror lite på hur jag sitter och hur bollen hålls fast. Gick från att leka massor i snö, till att nu kunna sniffa överallt igen och jaga leksaker.

Jobb, nätverk & kompetens

Dagarna är otroligt maxade på ett helt annat sätt numera. Eftersom alla kan (verkar så iaf) jobba till 5 så blir det så. Njuter ju dessutom av att ta rätt lugna mornar så det borde nog vara 5 som gäller.

 • Gått sista kursen av tre med min favoritutbildare Anna. Intressant! Tål att funderas vidare på.
 • Haft flera möten med den jag är mentor åt. Väldigt givande på många sätt.
 • Lär mig nya saker om högt och lågt hela tiden.
 • Tyvärr inte lyckats få in någon morgonkaffe.
 • Fått två till i teamet på jobbet så nu åtta utöver mig. Spännande! Landar mer och mer i min roll och får insikter varje vecka om hur organisationen funkar och hur jag ska relatera till det. Oerhört nyttigt!
 • Har lyckats förlänga mina cert hos Atlassian i 2 år (eller 1,5?)

Miljö och framtid

 • Vi försöker lägga om kosten lite smått. Gått över från smör till margarin. Testade Becel istället för Bregott – nu har jag en ”egen” Becel att ta slut på då ingen annan gillade. Vi har köpt hem lite falaflar och andra vegetariska alternativ att testa istället för korv och köttbullar. Blandad framgång men tänker att små steg är oxå steg.
 • Använt bilen väldigt lite. Vilket egentligen inte är så cirkulent inser jag.

 

Fokus 2021: januari
Tidigare år


Februariutmaningen

| 2021-02-28 kl 16:08 (2021-02-28, 16:08 GMT +1) | 0

Tänk jag tyckte nyss att den började och nu är den slut.

Älskar verkligen att utmanas till att ta lite andra bilder än jag normalt gör. Att se ordet och fundera på vad jag skulle kunna visa upp från dagen. Jag är stenhård med att bilden ska vara från just den dagen.

 1. Ny kula – blev en nystart med min kula som man fotar igenom. Bra tajming med vädret!
 2. Toppen – toppen av ett ljus men med tanken att mycket är toppen.
 3. Uppåt väggarna – min favorittapet i hallen, med en ljusstake som jag smitt själv.
 4. Guld – här hade jag många funderingar men ingen lyckades och så gick jag förbi eken på kvällen, och den var bara sådär sjukt magisk.
 5. Sällskapssjuk – Raffe som gör sådär när han tröttnat på att jag sitter vid datorn och han själv har vilat klart. Själv är jag långt ifrån sällskapssjuk.
 6. Lena – även här funderade jag mycket och hade på lut att ta en bild på några lena stenar från fina stränder men det blev bullar istället.
 7. Dra åt skogen – mycket passande då jag för varje dag som går längtar mer och mer ut i skogen.
 8. Måndagsmos – nära att ändra matschemat och få in mos men det här blev en bra ersättning. Faktiskt inte alls god couscous.
 9. Klackspark – hade planer på någon frän Raffebild men det blev ingen utan bara en bild på mig själv, och mer tankar kring hur man inte ska ta allt så allvarligt.
 10. Ruta – fanns många idéer men så dök Simon upp bakom mig före ett möte och jag kunde inte välja något annat.
 11. Ris – åt kroppen som inte riktigt samarbetar med mig, eller egentligen då åt mig själv eftersom det är jag som styr kroppen.
 12. Ros – rosen gick åt Raffe även om den skulle kunna gå till hela familjen egentligen.
 13. Fluffigt – tänkte nästan ta en bild på Raffes fluffiga svans men så bakade vi semlor.
 14. Hjärterum – en självklar bild på vårt hjärta som dessutom fyllde år på dagen. Så himla mycket bra i livet!
 15. Hatten av – gäller att uppmärksamma att man gör saker tycker jag.
 16. Locket på – här fick jag fundera eftersom jag redan hade fotat semlor (klockren locket på annars med semmeldag och allt) men med bakningen blev ju detta klockrent.
 17. Favoritinstrument – letade rätt mycket efter min näsflöjt men hittade inte så fick ta en backupplan.
 18. Gammal skåpmat – skulle ju kunnat vara ett onlinemöte men det kändes rätt med vintern som man helt plötsligt tog förgivet efter att ha längtat i typ två år efter riktigt vinter.
 19. Pärlor – funderade på om jag skulle leta i smyckeskrinet om det fanns något som liknande pärlor men så kom jag att tänka på strössel.
 20. Salt – hade jag ätit godis hade det varit lät men popcorn funkade fint.
 21. Religion – en vecka tidigare hade det kunnat vara en pluggbild eftersom Simon hade religionsprov och vi var rätt insyltade i plugget.
 22. Långkok – händer ju typ inte men vi hade den grytan iaf, plus att vi själva är lite av ett långkok med 18 år sen första dejten just denna dag.
 23. Bra bok – kunde ju vara hur många som helst men valde en som ger mig vettiga verktyg i vardagen vi har just nu.
 24. Kön – kan ju uttalas på olika sätt och jag funderade på vilken jag skulle välja. Eftersom sminket kom lämpligt den dagen så valde jag den.
 25. Pannkaka! – har ju alltid vi på söndagar så lite klurigt. Att jag sen pga denna valde att göra amerikanska pannkakor till frukost (som jag glömde fota vilket jag kom på först på kvällen). Löste sig fint med månen.
 26. På trappen – älskar att sätta mig ute när våren dyker upp, men det gick fint med en Rafferunda oxå.
 27. På sista versen – det mörka halvåret är på väg att ta slut och varje dag känns som en överraskning när ljuset kommer tidigare och stannar längre.
 28. Snart är det vår! – det ÄR vår. Extremt tidigt vilket i sig känns sådär men just vårkänslor är annars helt underbara.


Utelunch

| 2021-02-28 kl 15:33 (2021-02-28, 15:33 GMT +1) | 0

Väderprognosen lovade fint väder. Eftersom Simon fortfarande har ont i fötterna bestämde vi att några skulle cykla och det blev alla utom jag och Raffe till slut. Vi möttes upp en bit hemifrån och ställde cyklarna och gick till förra vårens favoritställe (efter viss diskussion).

Oerhört härligt väder! Vi höll det enkelt och hade med stekta korvar i termos.

Känns helt overkligt att vintern och all snö försvann på ett par dagar.

På hemvägen testades isar som finns kvar.Dillon, Lucy: Lektioner i kärlek

| 2021-02-28 kl 09:55 (2021-02-28, 9:55 GMT +1) | 0

Sett reklam för denna och har länge tänkt att jag vill läsa något av Lucy Dillon.

Både gillar och har svårt att relatera helt. Många bra insikter som fås i boken. Samtidigt så är en stor del av boken om bröllop, och om den fantastiska dagen som alla brudar drömmer om, relationen till sin bröllopsklänning.

Har aldrig haft någon dröm om en sån dag. Tror inte på såna lyckliga dagar på något sätt. Så det är svårt att relatera i det hela. Däremot gillar jag hur man får följa huvudpersonen och hur hon våndas och ser sitt perspektiv. Att som läsare bjudas in och kunna tänka sig det andra perspektivet är bra. Skönt att se mer än huvudpersonen även om det inte är mer än rätt tydliga ledtrådar så kan man räkna ut ett och annat innan myntet trillar ner på huvudpersonen.

Älskar hur hundarna får ta plats!

Den hade kunnat vara kortare för i mitten någonstans tycker jag drivet försvinner och fokus på klänningar blir lite för mycket.

Fixa ditt exemplar.Bridgerton på Netflix

| 2021-02-27 kl 17:45 (2021-02-27, 17:45 GMT +1) | 0

Förra helgen tog jag mig i kragen och började kolla på Bridgerton på Netflix. Något jag tänkt att jag skulle sen i julas när den släpptes. Har länge tänkt läsa serien men det var först i december som jag tog tag i första boken (tack vare min reader).

Har hunnit med tre böcker och jag är glad för det då serien som fokuserar på första boken ändå visar en del från de kommande böckerna (gissar även fjärde som står på tur efter boken jag läser nu).

Åtta avsnitt på lite mer än en vecka är ändå rätt bra för mig som inte prioriterar tv så ofta.

Gillade serien. Gillar böckerna mer. Kommer närmare personerna när man läser om dem tycker jag. Vissa saker är tillagda och många borttagna och en del ändrade men det gör inte något. Säsong två ska tydligen spelas in under våren vilket jag ser fram emot att se resultatet av framöver.En vecka med action

| 2021-02-26 kl 20:40 (2021-02-26, 20:40 GMT +1) | 0

Ibland behöver man reflektera lite över veckan som gått. Idag är en sån dag. Förstod knappt vad som hände känns det som.

 • Måndag hängde jag och Simon på fik då det var städ, Raffe på dagis, Joel på skola och John på jobb. På eftermiddagen gick nätet ner. Pratade med vården via videolänk. Konstigt. På kvällen preppade jag och några kollegor en grej inför inspelning på onsdagen.
 • Tisdag blev lite jobbig pga nätet som var nere. Givetvis synkade det med utvecklingssamtalsdag på skolan där ena digitala mötet blev en katastrof pga uppkoppling och det andra mycket bra. När vi körde genrep inför inspelning inför fyra av de som håller i själva eventet plingade det i chatter och telefonen ringde. Jag lyckades multitaska en del och fick tag i mitt team som hanterade det som hänt. På kvällen var det reko17!
 • Onsdag efter lunch drog jag till stan för att spela in den grejen vi preppat. Inte så nervös då jag tror min hjärna inte riktigt hängde med i svängarna. Overkligt.
 • Torsdag var ganska normal förutom samtal med skolans kurator.
 • Fredag, dvs idag har varit en lite lugnare dag. Jag och Simon sov i vardagsrummet och vi gillar det, och sover bäst där. Underbar lunchpromenad med Raffe i vårväder!

Jag har dessutom chattat en del med folk i scoutkåren då jag är i valberedningen och vi varit på sluttampen. Plus att det varit lite råddigt med olika prioriteringar och strul med olika saker på jobbet så fokuset har varit rätt splittrat.

I helgen finns det inte mycket planer vill jag lova eftersom förra helgen blev både valberedning och en del jobb.Välanvänd skrivare

| 2021-02-24 kl 10:23 (2021-02-24, 10:23 GMT +1) | 0

Från att ha levt en ganska ensam tillvaro så används nu skrivaren dagligen. I somras pysslade vi med dess hjälp och nu skriver jag ut uppgifter från skolan och skannar in resultatet.

Varje vecka skriver jag även ut vår veckoplanering.

Otroligt lyxigt att ha den, och ett stort plus för att den är så enkel.

Blir alltid lika nöjd när saker i hemmet funkar och hjälper till med det man tänkte och ibland lite till.Jinxade det?

| 2021-02-23 kl 20:50 (2021-02-23, 20:50 GMT +1) | 2

Igår när jag var ute och gick med Raffe på lunchen slog det mig att jag surfar väldigt lite utanför hemmet. I höstas kunde jag kolla en hel del instagram och det drog data (har 4 Gb per månad). Kollade och jag hade inte ens dragit en halv gig.

Ungefär samtidigt i vår lokala facebookgrupp för området var det en förälder som sa att hens barn skulle ta en vända i området och ta bort de fula ip-onlyskyltar som stått i området sen i typ november.

Vid 17-tiden la nätet ner.

Och idag 20:47 (24+ timmar senare) har det fortfaranade inte kommit tillbaka. Oerhört frustrerande. Som tur är har vi haft våra mobiler och kunnat jobba via dem men vips så har jag gått över mina 4 gig…

Kan ju säga att det skämtades lite om de där skyltarna i facebookgruppen. Och jag förundras över att jag kollade dataanvändningen igår (inte kollat sen i december typ).Muttergök

| 2021-02-23 kl 09:13 (2021-02-23, 9:13 GMT +1) | 2

Härom dagen när vi satt och pratade lite om hur vissa personer muttrar mer än de kanske borde kom John på ordet som beskriver det.

Muttergök.18 år

| 2021-02-22 kl 08:51 (2021-02-22, 8:51 GMT +1) | 2

Idag är det 18 år sen jag och John hade vår första dejt. Rätt galet lång tid måste jag säga.

Och vi har bott i radhuset i över 15 år. Joel är 13 år och Simon snart 12. Raffe 3.

John har jobbat på pensionsmyndigheten i 6 år och jag 3 år på Klarna.

Helt klart är att jag inte riktigt hänger med.