Slumpad post: Öppet hus
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Blandad kompott

| 2017-12-17 kl 19:51 (2017-12-17, 19:51 GMT +1) | 0

Idag började jag med att skriva julkort innan övriga familjen vaknade. Sen kollade vi julkalendern och softade lite. Klädde granen, åt lunch och tog en promenad (som resulterade i en raid såklart och ett gäng pokémons). Underbart väder!

Tillverkade lite läppsyl och sen ville barnen baka pepparkakor så det fick de – jag tittade mest på (och provsmakade degen ett par gånger).

Middag och lite tomtar spreds ut över hemmet.

Avslutade med glöggfika och läsning av ny julbok och nu har Simon lagt sig för att sova, Joel läser spännande bok och jag ska gå och sova då jag är helt färdig.Att skriva julkort

| 2017-12-17 kl 16:15 (2017-12-17, 16:15 GMT +1) | 0

Vi var ute i god tid med att fixa julkorten men de ska ju skrivas oxå. Idag hade jag svårt att somna om på morgonen så jag klev upp och satte mig att skriva.

Använder birthday.se för att få adresser och så var det en av mammas gamla väninnor som inte fanns med. Kollade familjesidan.se där jag har en sökning för Ed. Jo, 23 november gick hon bort. Pratade med henne förra året på min födelsedag då hon var gullig och ringde. Nu finns hon inte mer. Konstigt det där.

Nu ska de sista skrivas och frimärken ska på, sen till lådan och så är det klart för denna gång.En månad senare

| 2017-12-17 kl 16:09 (2017-12-17, 16:09 GMT +1) | 4

Lite längre mellan bilderna nu när energin inte är på topp. Eller så är det mörkret som gör att det inte blir lika många möjligheter till bilder.

 1. Mer läppsyl behövs
 2. Pokémonraid i snöblask
 3. Även i snöfall funkar regnbågsparaplyet
 4. När man tror man har med läppsyl
 5. Glögg!
 6. Ljus på kvällen
 7. Grilla på berget
 8. Nostalgi!
 9. Nya regnskor
 10. Ljusspår på scoutläger
 11. Här var det gult!
 12. Snöööööö!
2017: 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 , 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79,
Tidigare: före 2017


Typen jag är

| 2017-12-17 kl 10:49 (2017-12-17, 10:49 GMT +1) | 0

De där fyra frågorna resulterade ju i en typ. Men eftersom jag är lite tveksam i vissa svar så har jag kollat olika typer.

ISTJ – Inspector skulle kunna vara den men när jag läser den känner jag inte igen mig så mycket.

Thoughtful, pensive, responsible. You are trustworthy, but you never take things as they are, always analyzing the incoming information. You are not interested in long-term communication and prefer official communication only during companionship. You are aimed at the final result.

You like strictness and order, and very often you are pedantic. You don’t live in your dreams, only in the ”here and now.”

ISFJ – Protector känner jag igen mig mycket mer i.

You can’t stand falseness and insincerity in relationships. You distinguish “strangers“ and keep them at a distance right away. For the people ”inside your circle,” you do anything and never ask for anything in return.

You are observant and very careful with words and deeds. Kind and caring, you see your main goal as helping people and making them happier.

INFJ – Advisor tycker jag delvis stämmer.

You are perfect at sensing people and their relationships. You can easily identify moods and hidden talents, which is why people seek advice from you. However, you are very vulnerable and can’t stand aggression and lack of love.

Your driving force is intuition, aimed not outside but inside. This type of person never stops learning, considering self-development to be a main priority. By getting to know yourself, you help others.

INTJ – Inspirer finns det lite spår av.

You have the richest inner world from where you get your incredible ideas. You strive for excellence and want to improve everything and everybody.

However, you have some difficulties in relationships with people, very often distancing yourself intentionally to demonstrate your independence. You can set priorities and trust your intuition.Ett gäng pokémons

| 2017-12-16 kl 21:45 (2017-12-16, 21:45 GMT +1) | 0

Igår släpptes en ny legendarisk för level 5-raider – Groudon. Så det var givet att satsa på den idag (även om den är kvar en månad). Vi var inte ensamma om det. Trots rätt pissigt väder så hann vi med två raider (på den första fick alla utom Joel den så då blev det såklart en till).

Älskar hur det samlas 15 personer med ett gäng telefoner var och om det behövs så har de alltid fler konton att logga in på för att kunna köra en raid till. Underbart samarbete!

På eftermiddagen behövde jag hämta paket (i ena fanns nämligen morgondagens adventskalendersgrej). Var väldigt osugen så jag prokrastinerade. Så kollade jag pokékartan och såg två nya pokémons! 5 minuter senare var jag och John på väg i bilen med fyra telefoner. Lyckades fånga båda åt alla fyra, så tämligen bra utdelning på den utflykten. Vi hämtade även två paket.Årets julfest

| 2017-12-16 kl 16:35 (2017-12-16, 16:35 GMT +1) | 0

Igår var det dags för årets julfest. Rökeriet på Fjäderholmarna var destinationen men före det kollade vi på kontoret Riada flyttar till i februari och hade en lite genomgång av året på nuvarande kontor.

Otroligt roligt att träffa alla kollegor! Vädret var ju inte riktigt sådär julmysigt som man kanske hade önskat men men mat, lokal och sällskap var väldigt bra hela kvällen. När vi vid 11-tiden var tillbaka i stan så valde jag att åka hem när de som orkade gick vidare. Det är otroligt skönt att inte dricka alkohol. Inte behöva fundera på det ens. Hur mycket har jag druckit? Ska jag sluta dricka nu? Etc. Och fantastiskt skönt idag att inte vara bakis. Det var andra kollegor som nog är tämligen bakis idag.

Nöjd oxå över att jag inte pressade i mig onödigt mycket mat, inte lämnade något på tallriken och åt rätt lite kött. Tyvärr missade jag de veganska delarna som de hade (såg när vi skulle gå…).

201320142015, 2016


Fyra frågor för en typ

| 2017-12-15 kl 08:09 (2017-12-15, 8:09 GMT +1) | 0

Myers-Briggs har jag haft test för tidigare men den här är bara fyra frågor. Det känns ganska tydligt i magen vilken man är. Jag har dock en där jag känner igen mig i båda.

På första är det solklart val: I
På andra är det lite svårare men S är det mest även om jag är en del N
Tredje är lurig för jag gör T noga som tusan men sen lyssnar jag på F för att verkligen fatta beslutet
Fjärde är tämligen solklart J även om jag oftare och oftare (med erfarenhet i ryggmärgen) kör P

Vad är du för typ?På tekniska

| 2017-12-14 kl 21:20 (2017-12-14, 21:20 GMT +1) | 0

Idag var det dags för fyrorna att dra till museum. Tekniska museet var målet och jag som inte hade någon kundbokning passade på att hänga med som enda förälder men välbehövlig vuxen…

25 barn i Joels klass och tunnelbana till t-centralen, byte till buss ut till Gärdet. Gick hur bra som helst!

Vi käkade tidig medhavd lunch och sen delade vi in oss i grupper om 6-7 stycken var per vuxen och röjde runt på museet ett par timmar. Jisses vilken fart det är på barn 🙂Tre år

| 2017-12-14 kl 20:21 (2017-12-14, 20:21 GMT +1) | 0

Tre år sen. Det är konstigt hur tiden är. Tre år har gått sen mamma dog. Imorgon är det tre år sen jag fick det där samtalet.

Tre år.

En del saker har hänt, men mycket är samma. Vi har varit på en resa och då kändes det lite tomt att inte ha mamma att höra av mig till. Simon har slutat på förskolan och börjat i skolan. De har båda knäckt läskoden på riktigt (mamma sa nej till godis när vi handlade när jag var liten, men aldrig till pixiböcker så min samling såna är tämligen stor – hon förstod vikten av att kunna läsa).

John har bytt jobb, men inte jag.

Vi har målat huset och vi har gjort om en del inne.

Vi har samma bil, vi har lite nya cyklar, vi har en del ny teknik.

Men jag hör fortfarande hennes röst inom mig rätt ofta. Funderar på vad hon skulle säga om olika saker. Det sköna är att hon är i sin bästa ålder i de där diskussionerna, före det blev så tufft att leva.

Har en del lådor och grejer som jag inte orkat ta tag i ännu och när vi öppnar någon sådan och barnen är med så säger de ”det luktar mormor”. Känner igen lukten och det är nog tyvärr mestadels röklukt. Det väcker iaf en hel del minnen hos mig, och tydligen även hos barnen.Lucia

| 2017-12-13 kl 21:01 (2017-12-13, 21:01 GMT +1) | 0

Tänk att det blev en vit lucia! För Joel som går i fyran så är det niorna som lussar och det finns ingen plats för oss föräldrar (Joel var dock mycket nöjd). För Simon så är det utomhus som gäller och alla barn som vill får vara med på det sätt som passar dem. Underbart!

Vi inledde dock i tv-soffan med först julkalendern och sen luciatåg på tv. För att sen ha lite skönt morgonbråk i hallen så Joel knallade till sin skola och jag och Simon gick till hans. John som varit hemma förkyld den här veckan kom lagom till uppträdandet.

Älskar hur variationen är så stor och hur det är så tillåtande.

Efteråt bjöds barn och vuxna på pepparkakor och varm saft. Jag åt lunch på ett favoritställe och de hade så fint och mysigt, och ute snöade det. Älskar vinter!