Slumpad post: Blodprov och loftsäng
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Keiler, Anna: Flickvänskontraktet

| 2020-10-27 kl 20:51 (2020-10-27, 20:51 GMT +1) | 0

Har ju träffat Anna och även läst hennes första bok som jag gillade. Följer hennes blogg men har missat att köpa böckerna. Gissar att de ligger på någon att-köpa-lista. Så kom Helena och gav mig denna. Hade köpt direkt av Anna i någon affär.

Gillar även denna skarpt. Inte så sliskigt utan en hel del inne-i-huvudet-tankar som man får följa – på flera personer. Gillar hur många trådar knyts ihop på ett snyggt och underhållande sätt.

Tycker den håller sig lite utanför de vanliga ramarna och det gillar jag skarpt! Oväntade dialoger och händelser som gör att jag vill läsa vidare hela tiden.

Läste att det skulle vara tre böcker i samma serie och ser att det faktiskt finns en pocket till. Kommer nog snart att finnas i en bokhylla nära mig!

Hitta din kopia!Den där coronan

| 2020-10-26 kl 20:24 (2020-10-26, 20:24 GMT +1) | 0

Vet att vi pratade redan i maj om hur tusan det skulle kunna återgå till det normala före det fanns ett vaccin. Och vi visste att det tar flera år att ta fram vaccin som man vågar ge till många.

Ändå. Ändå fattade jag inte fullt ut att det skulle kunna fortsätta med restriktioner på samma sätt. Vet att FHM sa att vi hade strategier här som skulle kunna hålla i länge. Vaddå länge?

Skrev en sammanfattning i slutet av juli då jag ändå trodde att det skulle vara till nästa sommar. Nu börjar jag tänka nästa jul.

Det enda som för vår del känns jobbigt är farmor i Halmstad. Det måste vi lösa på något sätt. Går ju inte att inte ses på flera år.

Jag har ju under hela tiden mer eller mindre varit på kontoret en gång varje eller varannan vecka. Det är lugnt och skönt. Blev lite hektiskt nästan i augusti-september när det vips verkade vara lite mer ok att vara på jobbet. Tunnelbanan har mer folk nu än i våras men inte som normalt. Långt ifrån.

Vi var i Farsta Centrum i helgen – lönehelg och det var lätt att hitta parkering. Rätt mycket folk men inte som det normala.

Eller vad är ens normalt? Hur kommer det ens bli? Sjukt overkligt att leva i en pandemi måste jag erkänna. Älskar att läsa roliga citat eller se bilder som har att göra med hur man upplever 2020.Bjärbo, Lindbäck, Ohlsson: Fula tjejer

| 2020-10-26 kl 09:52 (2020-10-26, 9:52 GMT +1) | 0

Älskar ungdomsböcker och inser att jag läst rätt många såna i år. Här kommer en till och den här gillar jag (oxå)! Tre författare som skrivit tillsammans och de planerar två böcker till.

Älskar böcker om högstadiet för det är så mycket som jag glömt som jag påminns om. Inte alltid roligt iofs men ändå intressant att färdas bakåt i tiden. Samtidigt som det verkar vara så otroligt annorlunda att vara tonåring idag med alla telefoner och sociala medier.

Och just det handlar den här boken om. Sociala medier, närmare bestämt instagram och vad det kan användas till, och vilka spår det kan sätta. Även Lövestams bok handlar ju om det, även om det är på ett helt annat sätt.

Älskar hur man får krypa in i huvudet på tre olika personer med väldigt olika personligheter, utmaningar och lite så. Väldigt olika helt enkelt. Fast ändå lika ibland.

Sen finns det gränser, och vissa går man över vilket kan kännas jobbigt i mig som vuxen men jag fattar att det kanske måste vara så. För det är så det är.

Oerhört viktigt med den här typen av böcker. Såklart för ungdomar att läsa och känna igen, men även för vuxna för att läsa och förstå.

Hitta ditt exemplar.Läsa böcker

| 2020-10-25 kl 19:26 (2020-10-25, 19:26 GMT +1) | 0

Det är himla roligt att ha bloggen och alla böcker jag läst samlade. Önskar ibland att jag gjort lite mer statistik kring det (som en del andra bloggare) men är tillräckligt nöjd oftast.

2015 började jag även blogga om böcker jag läste för barnen – det var när det blev mer olika och kapitelböcker (har för mig att vi började med Legenden om Tann – på riktigt liksom). Vi läste 28 böcker vilket kanske inte verkar så mycket men 7 av dem var Harry Potter-böcker. Uselt år med egen läsning dock.

Året efter maxade vi och då blev det 56 stycken. Lyckades dessutom läsa 37 böcker själv!

2017 blev det all-time-high för mig själv med 48 böcker (vilket jag siktar på att slå i år), men färre med barnen där vi fick till 31 stycken.

2018 lyckades jag bra med 40 böcker själv men det gick utför med att läsa med barnen. De började mer och mer läsa själva och det blev senare kvällar för jag tror att vi började kolla på serier…

2019, året då jag var ledig alla lov med barnen och egentligen hade världens möjlighet att läsa för dem, och själv så blev det rejäla bottennapp med 24 för mig och 2 tillsammans med barnen.

Eftersom jag vill läsa, både själv och med barnen så har vi i år styrt upp det lite mer. Joel är inte alltid med men ibland. Jag har redan nu läst lika många böcker som 2018, och med barnen åtminstone 8 – där fyra är om Belgarion (långa). Vi kommer aldrig upp på liknande nivåer men jag hoppas att vi alltid kan ha en bok på gång även om det bara är jag och Simon, och även om det bara blir lite kort 5 minuter på kvällen för det är så sjukt mysigt! Och jag siktar som sagt på att slå mitt rekord på 48 böcker på ett år (sen 2006 då jag började räkna här på bloggen) och kanske ska jag sikta på 50 böcker.Simona, Ahrnstedt: Med hjärtat som insats

| 2020-10-25 kl 13:42 (2020-10-25, 13:42 GMT +1) | 0

 Ännu en bok av Simona. Den tionde tror jag minsann. Blev ju så ledsen när hon för ett par år sen la ner sitt bloggande där jag följt henne sen första boken. Hemsidan finns såklart men framför allt har hon instagram som faktiskt känns som en bra ersättare för bloggen!

I början var jag lite skeptisk till boken, kändes lite seg och jag var lite omotiverad att läsa. Förvånad för så brukar det inte vara. Sen kom jag in i den och älskar verkligen huvudpersonerna. Vill lära känna dem mer så liiite besviken på att boken tar slut så snabbt.

Gillar hur Simona väver in nutiden på så sätt att huvudpersonerna resonerar kring det och funderar, vilket visar på att det inte är så enkla frågor vi människor brottas med just nu. Klimatförstöringen, rasismen och såna ”små” frågor.

Gillar hur hon visar att även vuxna människor (30+) kan komma till insikter om sig själv och varför de gjort/tänkt som de gjort. Vi utvecklas ju ständigt!

Hitta ditt exemplar.Julgardiner

| 2020-10-25 kl 09:20 (2020-10-25, 9:20 GMT +1) | 0

Förra söndagen röjde vi rejält här hemma då det på måndagen stod storstäd på schemat (inkl fönsterputs). Alla mattor som går att tvätta tvättades, alla gardiner likaså, plus alla filtar i soffan. Eftersom det ändå snart är dags för julgardiner och vi rätt många år tagit ner julgardinerna i mars så tänkte vi att varför inte sätta upp dem nu?

Så på måndag kväll tog jag mig upp på vinden och letade rätt jullådor. Alla fick välja och vi satte upp några på måndagen och några på tisdagen. Jösses vilken skillnad det blir med eller utan gardiner – alla var rörande överens om det.

Förra året blev det inga julgardiner och jag fick upp på vinden och leta efter de vi brukar ha i köket. Hittade inte. Däremot hade vi ett tyg som nog varit tänkt att bli gardiner. Så jag sydde helt enkelt gardinerna till köket. Håller det ju enkelt så vi måttade, klippte och drog. Sen overlockade jag kanterna och så sydde en kanal på toppen.

De är ju nästan vintergardiner kan man säga för det är inga tomtar på dem – de har vi i andra rum istället. Så för första året tror jag vi har julgardiner i alla rum!Falköga, Zelda: Lyras ö

| 2020-10-25 kl 09:10 (2020-10-25, 9:10 GMT +1) | 0

Tredje delen om Karma och Jonar och den här delen fick vi vänta på från maj när vi läste de första två delarna. Den började föredömligt med en sammanfattning vilket vi iofs redan hade gjort muntligt ihop. Önskar att vuxenböcker hade såna!

Det är en spännande bok och bilderna är återigen superhärliga. Gillar världen de rör sig i skarpt. Älskar att det finns hitte-på-djur och att det kommer beskrivningar av dem. Dingeliner liksom!

I den här boken faller lite fler bitar på plats i den övergripande historien vilket även gör att det blir lite av en transportsträcka, vilket vi räknade med eftersom vi sett att det verkar bli fem böcker totalt!

Vi kommer helt klart att läsa hela serien! Trots att vi kanske inte är den primära målgruppen (11 och 45) så gillar vi den, och det är skönt att läsa lite enklare böcker ibland. På något sätt tycker jag att det då finns extra spelrum för egna tankar och fantasier kring innehållet.

Hitta ett exemplar!De där skojigheterna

| 2020-10-22 kl 07:00 (2020-10-22, 7:00 GMT +1) | 0

Det har gått två månader sen jag listade höstens skojigheter och jag måste nog säga att de flesta är över och det känns helt ok.

 • Brickkursen pågår men jag har helt ärligt inte mäktat med, planerar dock dra igång lite igen.
 • Gillade verkligen kursen färga naturligt men har inte kört något själv
 • Remote facilitering var en grymt nyttig erfarenhet
 • Pokémon go har förlorat lite av sin charm. Jag kör de flesta dagar men inte alla.
 • Morgonkaffe har jag varit på de flesta gångerna men missat senaste två nu.
 • Högkänsliga ledare kör vi vidare med
 • Blev ingen tältning tyvärr och jag har varit med på en Flatenrunda (en krockade med yogan)
 • Föreläsning om hundmöten var nyttig och John är den som är bäst på att träna, jag undviker mest möten
 • Tar en dag ledig på höstlovet och jul får vi se.
 • Två födelsedagar har vi firat och har en kvar (kan tänkas sammanfalla med ledig dag…)
 • GES flyttade fram januari och jag gissar att de kommer få flytta igen, eller ställa in
 • Får se hur det blir med Feelgoodafton i april nästa år
 • Veckan i Idre närmar sig och det är hög tid att börja träna lite kanske?

Att boka in nya saker har jag inte ens reflekterat över faktiskt. Har haft tillräckligt och ser mest fram emot att ligga och läsa, eller se någon serie.Ett gäng timmar i Umeå

| 2020-10-21 kl 21:00 (2020-10-21, 21:00 GMT +1) | 0

Min helg tog inte slut när retreatet slutade utan jag fick lifta med en av deltagarna till Umeå där jag bestämt träff med min vän Emma (från året i Skinnskatteberg). Vi tog en promenad, fika, babblade och åt middag. Fick träffa hennes sambo och vi babblade massor alla tre. Avrundade med en stor härlig kopp te.

Strax före nio-tiden följde hon mig till tågstationen där nattåget snart rullade in och jag klev på. Inte lika coronasäkrat då alla 6 bäddar i kupén var bokade. Jag hade dock en längst upp och kröp rätt snart upp och la mig. Insåg att jag ju gärna kunde skippat den där koppen te… så jag fick snällt kliva upp mitt i natten och gå på toa.

Helt utvilad var jag inte när jag kom hem vill jag lova, men väldigt nöjd med hela helgen!Yogaretreat med fokus på rygghälsa

| 2020-10-21 kl 20:59 (2020-10-21, 20:59 GMT +1) | 0

När Linda frågade i mitten av augusti överraskade jag mig själv med att vilja och att säga ja till att åka med på ett yogaretreat norr om Umeå. Min erfarenhet av yoga är liten, och jag är skeptisk. Testat Kundalina yoga tydligen, och sen gravidyoga.

För snart två veckor sen var det dags. Jag hade bokat fredagens morgontåg till Sundsvall och var på centralen vid 6-hugget. Njöt i fulla drag av att åka tåg och det var superlyxigt att inte ha någon bredvid sig. 3,5 timme gick supersnabbt och sen hoppade jag och Linda in i deras bil och brummade norrut. Stannade ett par gånger, fikade, lunchade, shoppade och lite så. Vid fyratiden svängde vi in till Granö Beckasin vid Umeälven efter att ha skumpat på lite småvägar. Babblat i princip oavbrutet. Underbart!

Sen följde ett antal yogapass, goda måltider, diskussioner, tysta promenader, meditation (light) och fantastisk natur (inklusive en del regn, men även sol).

De flesta passen var fokus på nacke, bröstrygg och ländrygg men två pass var yinyoga som nog faktiskt kan bli en favorit. Rörlighetsövningarna gjorde vi i långsam takt och ”ritade” nya kroppskartor. Moa Westman som höll i det var helt fantastisk. Påläst, kunnig, flexibel, inkluderande, lugn och en fantastiskt skön röst att lyssna på.

Jag fick upp rörligheten en del, somnade till ett antal gånger, höll tillbaka ett antal fisar och lärde mig en hel del om min kropp (några delar där jag vill undersöka mer varför jag är olika på höger och vänster tex).

På söndagen efter lunch var det dags att ta hej då av Linda, Moa  och elva andra deltagare. Kändes som att vi hade varit där längre än 46 timmar!