Slumpad post: Pannband
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Färgglada tyger

| 2018-05-26 kl 10:33 (2018-05-26, 10:33 GMT +2) | 0

Vid något tillfälle slutade jag blogga om tyger jag köpte. Kanske för att jag i princip slutade sy och egentligen inte borde köpa tyger? Jag har dock köpt relativt lite jämfört med tidigare.

Detta är säkerligen inte alla sen jag senast bloggade om tyginköp men har hittat två favoriter:

 • KNITourious fabrics som tar emot beställningar i förhand så det tar evigheter att få. De bakre kommer därifrån och jag har testat lite olika material.
 • Vintage in my heart som har så många fina färgglada tyger att jag blir alldeles lycklig.

Inser att jag visst börjat gilla blommigt mer än tidigare? Sysuget börjar öka och jag tror det kommer hända saker framöver!

 Latios

| 2018-05-25 kl 20:53 (2018-05-25, 20:53 GMT +2) | 0

Efter att Latias var här en månad var det Latios tur. Vi körde en raid ganska tidigt (tror hela familjen med Raffe men kan minnas fel, kanske var inte barnen med?). John fick den direkt, ingen annan.

Så har jag inte fått ihop det riktigt med när det varit raider. Så härom igår var det en vid Säl på torra land som ligger närmast så jag kollade om någon ville med – nope, så jag tog min och barnens telefoner och körde på alla tre. Funkade fintfint och sen lyckades jag fånga den åt Joel, men inte åt mig och Simon.

Idag var det så dags för en på Nyllet och jag tog med mig Simons telefon. Fångade den på första försöket åt honom. För mig så smet den, trots tre great i rad (hade ett uppdrag på det nämligen) men till min stora lycka var det en raid till som alla skulle vidare till, vid Bergholmstorpet. Där lyckades jag fånga den åt både mig och Simon!

Väldigt skönt att ha det kirrat så blir planeringen enklare – även om den är kvar i nästan två veckor till…Läsa på balkongen

| 2018-05-25 kl 20:48 (2018-05-25, 20:48 GMT +2) | 0

Vi har varit helt usla på att läsa på kvällarna. Både jag för barnen och barnen själva. Jag själv har läst lite varje kväll i princip men inte så mycket…

Så nämnde Simon att vi har läst på balkongen och att det är så mysigt. Så idag var det inte Robinson och då fick vi tummen ur. Extra sällskap lockade vi ut på balkongen för första gången oxå. Barnen åt äpple och han lockades verkligen av det.

Mer balkongläsning åt folket!Raffe på insta #8

| 2018-05-25 kl 07:16 (2018-05-25, 7:16 GMT +2) | 0

Det är när man kollar på bilder man inser hur det verkligen händer saker i Raffes liv hela tiden.

 1. [Film] Raffe vågar till slut hoppa upp i Simons säng
 2. Raffe åker buss för första gången
 3. Raffes favoritsätt att äta
 4. Attackera vattenslangen!
 5. Dricka vatten
 6. Underhållning under Robinson
 7. Knähund
 8. I trädgården
 9. Välkommen hem!
 10. Vila är viktigt
 11. Busa?
 12. Vila mer
 13. Hopp och lek
 14. Vatten!
 15. Vila

Tidigare inlägg: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7,Gårdagen

| 2018-05-24 kl 20:15 (2018-05-24, 20:15 GMT +2) | 0

Försöker att inte planera in så mycket i maj eftersom jag vet känslan. Man vill bara njuta om det är fint väder. Har lyckats rätt bra i år och med det här vädret är det helt ljuvligt.

Igår var jag på jobbet och passade på att luncha med Lotta (superkul att ses) och även fixa lite med kort till en kollega som gifter sig på lördag. Jag inledde dock arbetsdagen med ett frukostföreläsning som gav en del att fundera på.

Väl hemma tog Raffe såklart en hel del fokus och vi vattnade i trädgården tillsammans (han jagar mest vattendroppar och attackerar sprutgrejen), och så planterade jag en del som vi haft stående i köket som vi fått via Linas matkasse (basilika, sallad, persilja och gräslök).

Var förbi föräldramöte för de som har barn som börjar 6-års i höst – och försökte locka dem att engagera sig i föräldrarådet.

Sen hämtade jag bilen och vi meckade in den malmbyrå vi haft på lite olika ställen under åren (senast i boden och när John röjde där i helgen som var så fick den stryka på foten). Jag hade lagt ut den i en grupp på fejan och det fanns en förälder som ville ha den – den behöver lite kärlek nämligen (fick en kaffe av dem!). De hade ingen bil så jag körde dit den och passade på att hämta ett paket (tyg…).

Vi tittade givetvis på Robinson och så fick vi leverans av nya soffdynor till utemöblerna. Vi slängde våra halvmögliga för flera år sen och köpte inte några nya för vi tänkte fixa nya möbler. Nu tänker vi att vi målar de vi har. Borstade såklart Simons härliga hår och hann läsa en liten sväng.

 The Power of Employee Engagement

| 2018-05-24 kl 19:12 (2018-05-24, 19:12 GMT +2) | 0

Igår gick jag på en frukostföreläsning (eller ja, det var ingen frukost men tidpunkten var frukost) där Niklas Delmar pratade om engagemang hos medarbetare. Har lyssnat på honom tidigare men i lite annat sammanhang.

Inspirerande!

Plattan till medarbetareengagemeng

 1. Eget ansvar
 2. Relationer (100% från båda parter, inte 50/50)
 3. Drivkraft
 4. Energi (way of life) – vi sätter telefonerna på laddning men inte oss själva…
 5. TALANG (naturligt, skapar värde, lust/glädje -> orkar) Vilka är dina superkrafter?
 6. Miljö/kultur
 7. Tanke -> vana (finns inga quick fix)
 8. Lilla stegets kraft
 9. Uppföljning

Egentligen inga nyheter men det är så skönt att höra såna här saker lite då och då.GDPR

| 2018-05-23 kl 21:18 (2018-05-23, 21:18 GMT +2) | 0

Alltså mängden mejl senaste månaden som rör GDPR (General Data Protection Regulation) har varit sjuk. Senaste dagarna helt galet med över 10 mejl per dag. Tyvärr är det rätt få där man måste klicka för att fortsätta få informationen vilket annars är ett väldigt smidigt sätt att slippa mejl i framtiden.

Har nog bara fått ett sms och ett vykort.

Jag hoppas innerligt att det här kommer göra skillnad och inte bara är bortkastat för det har kostat enorma summor…

Jobbmässigt är det över 1 år sen kunder började prata om detta, fundera och oroa sig över vad det innebar.

Det finns även en hel del roligheter som cirkulerar kring det hela.Hotam totam

| 2018-05-22 kl 21:26 (2018-05-22, 21:26 GMT +2) | 0

Ikväll var det terminens sista scoutmöte och namnet för aftonen var Efterätt. Vi inledde med att de fick välja två lekar demokratiskt (typ), sen fick de stormkök och vi delade ut havregryn, socker och smör som de sen skulle smälta ihop – kallas tydligen Hotam Totam.

Vissa kom ihåg att sätta på mojängen som gör lågan mindre och fick inget bränt, andra missade det och fick fixa i efterhand. Nyttigt!

Alla tyckte dock att det var supergott och jag tror det är något visst med saker man lagat till själv i naturen.

Nu har vi endast avslutningen kvar!

(vissa kallar det Hotan Totan)Flygande korv

| 2018-05-21 kl 20:20 (2018-05-21, 20:20 GMT +2) | 0

I helgen så satt vi vid köksbordet. Plötsligt hörde vi Raffe yla på baksidan. Jag flög iväg och såg framför mig hur han fått något över sig.

Kommer bak och ser hur snurrar runt och tänker insektsbett.

Så ser jag hur något flyger bakom honom. En bajskorv som hängde i ett hårstrå som satt fast i rumpan.

Hjälpte honom och han lugnade snabbt ner sig men vi hade och prata om för att gissa vad han trott om hela händelsen. Det gör vi rätt ofta att – undrar vad som rör sig i hans huvud.Sarenbrant, Sofie: Syndabocken

| 2018-05-21 kl 10:01 (2018-05-21, 10:01 GMT +2) | 0

Äntligen en ny bok om Emma!

Det är så härligt med Sofies böcker om Emma för man kastas direkt in i händelserna och sen är det bara att följa med. Underbart med samma gäng igen även om det är precis som vanligt med mitt minne… Jag får verkligen leta för nu är det ju två år sen senast.

Gillar hur man får följa olika personers perspektiv (rätt många den här gången) och hur det gör att hela historien pusslas ihop på ett snyggt sätt. Vissa saker kom som en överraskning andra lyckades jag lista ut. Uppskattar verkligen när det är upplagt så här. Och lite lagom mycket relationer i bakgrunden. Precis som livet är på riktigt, man skulle vilja fokusera mer på de där bakomliggande sakerna men livet pågår för fullt.

Roligt är oxå att Sofie alltid har med samtiden, hur vi människor beter oss just när hon skriver boken. Här är det facebookgrupper som finns med, beroendet till sociala medier och hur vi beter oss mot varandra och andra på nätet…

Givetvis hoppas jag Sofie förstår att det inte går att låta Emma försvinna – det måste komma fler böcker, särskilt med tanke på den speciella knorren på slutet.