Slumpad post: Feberkille
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

När vi köpt framtida boende

| 2022-05-24, 7:05

Jag tränar ofta på att vara mer i nuet och inte tänka så mycket framåt. Dock gillar jag att ibland få frossa i att tänka framtid. En del av mina drömmar just nu är ju framtida boende.

Saker jag ser fram emot när vi fixat nästa boende.

 • Rensa vinden! Det finns så mycket där uppe som skulle kunna nyttjas i ett annat boende. En del arv från mamma och en del saker som vi inte fått plats med här pga diverse omstruktureringar.
 • Rensa rummen. Vi har helt enkelt för mycket grejer och det vore underbart att kunna flytta en del till nästa boende
 • Vittja Blocket och andra andra-hands-ställen och försöka hålla oss till återbruk så mycket det går. Kan riktigt längta efter att få vara kreativ!
 • Få planera en trädgård/tomt – gärna en skogsträdgård!
 • Ha plats att bjuda dit vänner – här är det så trångt. Skulle gärna ha vänner på besök som kunde hänga.
 • Kunna njuta mer utomhus på sin egen plats, kunna ha Raffe lös (kanske en annan punkt ska vara bygga staket?)

Kanske även renovera lite? Så många ovissa faktorer att det är svårt drömma om det ibland.Sällskap på Rafferundor

| 2022-05-22, 17:29

Simon mår bättre så nu har jag börjat få med honom på lite kortare rundor med Raffe. Han hakar på ett tag och går sen hem.

Superkul att se hur lycklig Raffe blir och verkligen vill hänga med vart Simon än går (jag får ofta övertyga honom…). Han kommer GLATT tillbaka med bollen när Simon kastar och vill gärna ha lite dragkamp.

Härligt att få sällskap dessutom och vi är överens om att vi båda behöver få bättre kondition. Kan bli en fin sommarutmaning!Ny dammsugare

| 2022-05-22, 17:17

Nu när vi städar själva dök behovet upp av en bättre dammsugare. Jag frågade på fejan och det dök upp lite olika tips. Blev ganska uppenbart att vi inte skulle satsa på samma märke som tidigare (vilket vi höll med om) – dvs ingen Electrolux.

Vi drog till Länna och kollade runt (mest för att köpa brödrosten – som sen inte visade sig finnas hemma) och valde till slut att slå till för att vi inte orkade hålla på längre. Det blev en Bosch Serie 6 dammsugare BGB6X300.

Hittills är vi oerhört nöjda. Vi har dessutom tänkt om lite i hur vi städar så istället för att göra allt samtidigt kan man välja ett rum i taget. Igår körde Joel sitt rum, jag körde hobbyrummet och John nedervåningen. Bra fördelning! 😉Kaos i kvinnohjärnan

| 2022-05-22, 17:10

I måndags stack jag och Sanna på en föreläsning vi bokade för att antal månader sen. Fortfarande lite ovant att ge sig iväg på grejer. Jag hade inte så mycket koll före, bara gillade titeln; Kaos i kvinnohjärnan.

Mia Lundin hade föreläsning om hormoner och kvinnokroppen. Och gjorde rejäl reklam för sitt företag. Valde att sila bort reklamen och även vissa budskap som jag misstänker inte är helt förankrade om man frågar de som lusläser studier. Hon har skrivit en bok tillsammans med Ulrika Davidsson och det är ett varningstecken i mina ögon. Gudiol som är en av mina gurus när det kommer till såna här frågor har sagt ett och annat om hennes “forskning” och böcker.

Nåja, jag tycker ändå att ämnet är så pass viktigt att jag kan se bortom det. Kvinnor glöms bort. Vården har inte koll på våra kroppar. Studier har inte alltid prioriterats (så det kan ju vara en av anledningarna till att det inte finns bevis för saker de säger?).

Kände igen en del av snacket om synapserna i hjärnan från andra kurser jag gått. Gillar att det bygger på samma tänk. Mycket kloka saker som har att göra med hälsa.

Har inte tänkt så mycket på hormoner tidigare men ska nog tänka lite mer på det i framtiden.Cervenka, Andreas: Girig-Sverige

| 2022-05-15, 21:07

– så blev folkhemmet ett paradis för de superrika.

Den här boken fick jag faktiskt pausa för jag blev så upprörd. Hur? Hur är det möjligt att alla dessa beslut har fattats?

Det är väldigt mycket siffror och hänvisningar hit och dit och jag ska villigt erkänna att jag verkligen inte hänger med i allt, men andemeningen. Gah!

Den här tillsammans med Vem mördade svenska skolan, plus det faktum att vi har en hemmasittare gör att jag nästan känner att det är dags att engagera sig politiskt.

Det är så mycket som kan göras bättre. Känns som att det är en bok många behöver läsa för att få lite insikter i hur det står till med Sverige.Vilken vecka…

| 2022-05-15, 19:30

Fokus den här helgen har varit att ta det lugnt, komma ikapp mig själv lite.

 • Måndag jobbade jag hemifrån men John var på kontoret. Stack iväg tidigt för frukost vid Ältasjön. Väl hemma väckte jag Simon (Joel var vaken) och gjorde amerikanska pannkakor (gör att båda barnen äter mer till frukost). Efter snabb lunch följde Simon med på en kortare lunchrunda med Raffe. Vid halv 6 körde jag Joel till BJJ-träningen och jag och Raffe tog en kvällsrunda runt Gullmarsplan typ.
 • Tisdag gick jag upp tidigt och drog till kontoret där det var blandat med möten och halvspontana snack med olika personer. Återkopplade lön till ett par stycken, och berättade för mitt andra team att en annan person (en i teamet) kommer ta över. Hade sen möte fram tills det var dags att dra på aw.
 • Onsdag morgon gick jag upp tidigt för att få till en joggingrunda med Raffe och sen packa ihop mig för utedagen. Från 8.30 till 22.30 var det sen ganska lagom tempo och mer socialt än jag är van vid.
 • Torsdag gick upp i vanlig tid (5.30) i tältet och packade ihop alla grejer och åkte hem (passade på att tanka E85 på vägen – finns inte överallt). 12.30 hade jag och Simon digitalt möte med en sjukgymnast kring hans hälar och sen efter lite jobb cyklade vi till skolan så att han kunde göra nationellt prov i matte (ej tillsammans med de andra). Jag satt och försökte komma ikapp med chatt och mejl, så ringde telefonen – rektorn. Jag gick ut och pratade lite. Vips var Simon klar och samtidigt som jag pratade i telefon packade jag ihop mina grejer. Simon cyklade hem och jag drog för att hämta ett paket. På kvällen var jag väldigt tacksam när Joel inte orkade åka och träna…
 • Fredag stack jag på utefrukost och glömde Raffes boll så det blev lite sådär faktiskt.

Om det finns några pauser på morgonen eller lunchen så försöker jag alltid läsa i den aktuella spejarboken – om Simon vill. Ofta har jag möten 9-11:30 och 13-17 men hoppas det blir bättre med bara ett team nu. Dagarna är oerhört intensiva med mycket kommunikation, saker som händer, grejer att ta ställning till etc. Gillart dock!

Igår stack jag och Simon ut med Raffe på kort runda och sen tog jag en längre runda med Anna och Tilda. Sov en timme efter lunchen och sen drog jag och Joel till Farsta för att fixa lite saker till honom. På kvällen sov jag och Simon i vardagsrummet efter att vi typ sett Eurovisionbidragen.

Idag gick jag på en frukostrunda med Raffe, och sen tog jag och John upp på vinden (det har stått i hallen uppe i 3 veckor – sen vi storstädade). Har fixat med lite olika saker men slöat och läst en hel del!Ledare som sticker ut #3

| 2022-05-15, 18:16

I onsdags var det sista tillfället i ledarprogrammet Ledare som sticker ut. Den här gången hängde vi vid Sandasjön hela dagen (mitt förslag som visade sig uppfylla alla kriterier).

Fokus var förbättringsarbete, både på jobbet och kring sig själv. Många insikter med hjälp av övriga deltagare och ledare. Att hänga ute var verkligen exakt vad jag behövde.

Att gå två och två och bolla saker, dela med sig, reflektera och återkoppla. Kraftfullt.

Sjukt god mat lagades av en vildmarkskock, vi bastade och jag badade (ok då, doppade mig två gånger). Hade planerat att sova i hängmatta men vädret var inte riktigt på den sidan så det blev liggunderlag i tältet.

Nu vill jag vara ute mer!

Tillfälle 1, 2, 3After work

| 2022-05-15, 16:27

I tisdags var det kontorsdag och sen en aw på det. Hade egentligen tänkt att jag skulle dra hem rätt snart men den här gången hade vi hyrt en lokal bara vi, och det serverades lite enklare mat. Plus att det var himla najs att sitta och snacka.

Få lite skvaller, snacka igenom olika saker.

Först 20.30 drog jag hemåt i sällskap till tunnelbanan med min nya chef. Mycket bra kväll!Hegedüs, Laszlo: Skoljuridik ur ett föräldraperspektiv

| 2022-05-15, 16:20

Har hört om den här ett tag och tänkt att jag borde läsa. Att det skulle kunna ge massa bra vägar framåt. Jag har inte lusläst från pärm till pärm men skummat igenom och läst lite mer här och var.

Tyvärr fyller den inte mina hål direkt, även om läsningen är intressant och fruktansvärd. Hur kan skolor bete sig på detta sätt? Mot barn, mot föräldrar, mot anställda? Gah!

Jag är så oerhört tacksam att vi har en mycket bra dialog med skolan. Och att vi har valt att inte tvinga dit Simon längre. I den här boken undrar jag ibland varför föräldrarna fortsätter skicka barnet till skolan. Sen inser jag. Det är ju så samhället funkar. Det jag ser i facebookgrupper varje dag. Skolor som hotar med viten. Föräldrar gråter. Barn gråter. Hot hit och dit. En vardag så hemsk att det gör ont i mig.

Tror att den här boken kan ge de som inte har ett bra samarbete med skolan väldigt mycket “inspiration”, förståelse och en tanke om hur man kommer vidare. En känsla av att inte vara ensam om situationen.

Ska kanske kolla klart på Vem som mördade svenska skolan?Jobba på distans

| 2022-05-14, 12:20

Under två år med pandemi är det många insikter som gjorts och en hel del företag inser att det kan vara en förmån att låta anställda välja. Samtidigt är det nu flera stora aktörer som meddelar att man ska vara si och så många dagar (och gärna vilka) på kontoret.

Jag var orolig att det skulle bli så på mitt jobb. Vi fick kontorsdagar i höstas före spridningen gick upp och det blev lite frivilligt igen.

Sista veckan i april lanserades så vår nya “work policy”. Snacka om min glädje när det visar sig att man insett att teamen klarar av att bestämma det där själva. Man rekommenderar att man ses på 2 dagar i månaden.

Vi har haft kontorsdag under hela pandemin men vissa perioder ställt in pga smitta. Vi vill ses, men vi vill bestämma själva.