Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Läckberg, Camilla: En bur av guld

| 2020-07-06 kl 07:48 (2020-07-06, 7:48 GMT +2) | 0

Tröttnade på Läckberg efter 4-5 böcker i deckarserien. Nu har jag dock hört om den här och uppföljaren att det är lite nytt.

Det var det! Kunde knappt släppa boken så jag tror jag började läsa i lördags och igår läste jag ut den.

Gillar upplägget med olika tider som fyller i olika luckor i historien. Vissa saker går rätt lätt att räkna ut, andra sådär. Det är roligt att man tillåts spåna en hel del om varför huvudpersonen agerar som hon gör. Hann gå igenom en hel del olika scenarion innan jag insåg.

Kretsarna boken mestadels utspelar sig i är extremt avlägsna och ointressanta för mig. Fascinerande att läsa om självklart men inget jag strävar efter. Jämställdheten har inte kommit så långt och jag gillar verkligen att Camilla tar in sånt i boken utan att påpeka det, bara ha det och låta läsaren själv fundera över det – såklart genom att huvudpersonen till slut inser och agerar.

Nu ser jag fram emot att läsa nästa del!

Hitta ny eller gammal.Jonglera

| 2020-07-06 kl 07:32 (2020-07-06, 7:32 GMT +2) | 0

För typ tre veckor sen hittade barnen jongleringsbollar när jag röjde lite. De funderade på att försöka lära sig. Simon tyckte det kändes oerhört svårt och var på väg att ge upp flera gånger.

Nu efter 2-3 veckor med övning lite nu och då är han nog bättre än mig och kan hålla på i mer än 30 sekunder.

Sjukt vad fort det går när man övar!

Joel tog till och med med sig bollar på kollot. Ska bli kul att se om han har övat något!Ett par byxor

| 2020-07-05 kl 17:34 (2020-07-05, 17:34 GMT +2) | 0

I vintras trodde jag att jag skulle sy lite mer i vår. Så blev det inte. Så insåg jag att när Joel är på kollo så har jag ett sybord. Underbart! Vi plockade fram grejerna och sydde pyjamasbyxor och även Simon sydde lite. Vi skar ut ett par byxor för att testa storleken med full benlängd. Insåg även att vi inte hade tyg till fler par så vi kollade upp A&H och Simon valde ut fyra tyger som jag genast beställde, och de kom rätt snabbt.

Imorgon kommer Joel hem så jag hade kniven på strupen. Behövdes. Så nu är ett par klara. Resten får bli senare i sommar helt enkelt.

Mottagare: Simon
Mönster: Det gamla vanliga mönstret men nu i 158 (Ottobre 4/2011).
Material: Velourtyger från lite varstans men kanske mest Andersson & HjalmarsonAttackerad

| 2020-07-05 kl 17:31 (2020-07-05, 17:31 GMT +2) | 0

I onsdags morse drog jag och John till utegymet på morgonrundan med Raffe. Supersmidigt och det funkade fint att småjogga lite – både för Raffes del och min häl. Hopp!

Så idag tänkte vi köra en repris. Gick förbi Brotorp för att slåss mot lite pokémons. Hade precis hunnit sätta mig på huk så började de surra lite ilsket runt mig. Garvade lite åt flugorna som gått bananas. Tills en träffar kinden och det sticker till typ.

Står med telefon, hundkoppel och en boll i händerna. Springer iväg åt ett håll och viftar med händerna. Tror jag fick ner telefonen i fickan. Ser på Raffe att han oxå fått en på sig, och John bekräftade senare att han såg en bita honom. Vi samlar ihop oss, John tar kopplet och vi springer upp för en backe – mot utegymet.

Det fortsätter surra runt mig. Stannar till. Viftar i håret eftersom det låter där. John försöker se men ser ingen. Jag hör den tydligt. Viftar mer med håret. Till slut försvinner surret och vi kan gå till utegymet. Raffe lite stressad, jag haltande då jag måste ha sträckt till foten på något sätt och fått ont igen.

Kommer till utegymet och då är det två personer där, med en hund. Så jag sätter mig lite i utkanten. Funderar lite. Landar. Tar med mig Raffe och haltar hem. John gymmar klart och joggar hem och vi kommer hem ungefär samtidigt. Raffe blir inte sig själv på några timmar och jag sover 1-2 timmar i soffan – helt färdig.

Totalt sett fick jag tre bett/stick, John och Raffe varsitt så det var aldrig så farligt. Nu på eftermiddagen känns de inte längre. Men sjukt läskigt att känna sig så attackerad och inte kunna skydda sig.Fenwick, Liz: Främligen från Cornwall

| 2020-07-04 kl 17:01 (2020-07-04, 17:01 GMT +2) | 0

Köpte på vinst och förlust, och ångrar inte.

Lite svårt att hänga med i början. Kanske hade jag annat i huvudet, eller så var det lite spretigt.

Påminner lite om de sju systrarna eftersom det rör sig om både nutid och dåtid. Gillar huvudpersonerna och hade gärna läst mer om dem. Känns som att det går djupt men ändå ytligt.

Att livet inte alltid blir som vi tänkt, att hemligheter är svåra att berätta och kan påverka tämligen mycket. Att man ibland faktiskt inte har så många val utan bara måste köra, anpassa sig efter rådande omständigheter.

Jag slås av att livet jag lever på väldigt många sätt är privilegierat. 2020 i Sverige med fast jobb, familj och bostad. Det som jag oxå slås av är hur delar av historien i andra världskriget med båtar som sjunker när folk flyr faktiskt inte är särskilt avlägset. Det sker i Europa. De som kommer till oss kanske har liknande historier med sig och livet är inte så enkelt som svart eller vitt.

Perspektiv.

Hitta ny eller begagnad.Crossfit – nä tror inte det

| 2020-07-04 kl 08:08 (2020-07-04, 8:08 GMT +2) | 0

Tanken var superbra, och jag gick in med full energi. Bara för att inse att höft och rygg inte pallade. Tänkte om, anpassade mina pass ännu mer.

Fick med Joel från början och sen även Simon. Tänkte att det skulle bli mycket roligare – vilket det blev. Slumpen gjorde dock att vi gick på rätt många tråkiga pass och energin försvann för oss.

Jag kände dessutom redan från början att jag fortfarande inte går igång på maxtänket. Att slå rekord, att ta så tungt som man kan. Och så.

Jag har ju insett att jag gillar det roliga, det utforskande och nyfikna i träningen. Det som Mooveo mer står för. Saknade verkligen det på passen.

Så fick jag ont i hälarna och då gick ännu mer bort på passen, även om höft och rygg nu faktiskt pallade.

Sen kom Corona och vi var lite hängiga. Snackade med barnen och valde att säga upp deras kort. Mitt var ett årskort och går ut först i augusti så jag kan gå dit och träna om jag vill men jag känner faktiskt inte alls något sug. Hälarna och höften jobbar jag med på annat sätt nu istället. Inser att jag behöver hitta mitt eget sätt, inte via Crossfit. Tanken var god och det var bra att jag testade så att jag nu vet att det inte var Crossfit jag saknade utan känslan i gruppen.Frukost just nu

| 2020-07-03 kl 08:26 (2020-07-03, 8:26 GMT +2) | 0

Vet att det är så himla roligt att läsa om såna här vardagliga saker längre fram.

 • John äter nog samma frukost som nästan alltid. Te och två mackor Gott Gräddat.
 • Joel varierar mest i familjen. Ibland fil med sylt i, ibland rostad macka, ibland grovt bröd från reko 17. Han älskar juice (fast inte apelsin så mycket)
 • Simon är periodare och äter just nu kaviarmackor och mjölk, annars har han haft period med havregryn i mjölk med apelsinjuice till. Eller rostad macka med en särskild ost på.
 • Själv äter jag just nu grovt bröd från reko 17 och fil med hallonsylt (båda från reko 17 helst). På mackorna har jag gärna ägg och kaviar men det går bra med bara smör, eller tomat, eller jordgubbar.

Jag äter helst frukosten efter morgonrunda med Raffe. Förr klarade jag inte att göra saker före jag åt men nu funkar det fint. Har varit härligt nu när vi jobbat hemifrån och det varit fint väder att gå morgonrunda och sen komma hem, fixa frukost och sätta sig på uteplatsen och äta i lugn och ro.Barfota?

| 2020-07-02 kl 17:35 (2020-07-02, 17:35 GMT +2) | 0

Sitter och avslutar jobbet och hör följande från nedervåningen.

– Ska vi äta tomatsoppa snart?
– Barfota?

Garv!Bad i Flaten

| 2020-07-02 kl 14:29 (2020-07-02, 14:29 GMT +2) | 0

Jag och Simon bestämde oss för att åka och bada efter lunch igår. Åkte förbi ett nästan folktomt Flaten och när vi kom in på Tyresöbadet var det samtidigt som 2-3 barnfamiljer och lekdelen var befolkad av flera sällskap. Vi tittade på varandra och så gick vi tillbaka till bilen och drog till Flaten. Sju bilar på parkeringen.

Det har cirkulerat en del kring någon parasit som vissa verkar drabbas av (badklåda kallar de det) så jag hade lite extra koll på hur vi kände i vattnet och efteråt, men inget. Vi höll oss borta från strandkanten där jag fått för mig att det är värst.

Det var vi och två till som badade på mellanflaten. Alldeles perfekt väder och temperaturen i vattnet var behaglig – hört rykten om runt 24 grader.Kallar Raffe

| 2020-07-02 kl 08:13 (2020-07-02, 8:13 GMT +2) | 0

Det snurrade någon utmaning bland hundkontona på instagram (i början på maj)- vad man kallar sin hund. Insåg att det faktiskt är lite roligt att lista.

 • Raffe
 • Ralf
 • Ralfertz
 • (Lilla) gubben (ja här går Google nest igång…)
 • (Lilla) vännen
 • Skällmaskin
 • Morrmonster
 • ”jävla hund” (inte så ofta men det kan ha hänt)