Slumpad post: 9: En tjock bok
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Att läsa

| 2021-04-11 kl 16:32 (2021-04-11, 16:32 GMT +2) | 0

Är så himla nöjd med min Storytel reader. Det är så enkelt att läsa böcker och det gör att jag läser mycket mer än tidigare. Eller, när jag kollar mina läslistor från åren som gått så ser jag att jag 2017 läste otroligt mycket i början av året (22 i slutet av april), och jag landade på 48 böcker totalt sett. Fast readern gjorde att jag landade på 54 förra året.

Idag läste jag ut bok nr 17 för i år. 2014 läste jag bara 16 böcker under hela året och 2015 kom jag upp i 17. Olika faser i livet gissar jag. 2015 högläste jag hela Harry Potter för barnen så det räckte nog. Plus en hel del andra kapitelböcker. 2014 var året då kapitelböcker kom in på riktigt med Legenden om Tann så 2015 började jag lista högläsnings böcker oxå.

Nu har jag lite gett upp att ha full koll på vad barnen läser – särskilt Joel som lånar på skolan. Simon har snart klämt hela serien Bravelands av Erin Hunter. De gillade båda Warriors för något år sen.Dahlgren, Helena: Kärleken

| 2021-04-11 kl 16:16 (2021-04-11, 16:16 GMT +2) | 0

Andra boken om Ellen och nu slukade jag den snabbt. Det blir fler personers perspektiv vilket tillför väldigt mycket och dessutom kommer man vidare med den försvunna systern.

Det är så otroligt intressant att läsa om hur det var för drygt 100 år sen (1916). Det är så mycket som hänt samtidigt som vi människor resonerar på liknande sätt fast vi har fått andra sätt att kommunicera och uttrycka oss. Men kanske framför allt har vi mer information att tillgå för att kunna förstå och fatta beslut.

Älskar att få följa med i Ellens tankar kring kärleken, och hur hon någonsin ska kunna välja. Även funderingar kring hennes uppgift på jorden.

Tänker ganska mycket på mormor även den här gången. Hon var 14 år och jag önskat att hon var i livet och att jag kunde fråga henne hur det var att växa upp på 10-talet.

Nu ser jag verkligen fram del 3 och del 4 som släpps i augusti.Runda runt Flaten

| 2021-04-11 kl 14:35 (2021-04-11, 14:35 GMT +2) | 0

Idag var det återigen runda runt Flaten. En gång i månaden känns som hela tiden! Härligt!

14 hundar slöt upp och det är så otroligt roligt att se hur de är olika samtidigt som de är lika, och hur de interagerar med varandra.

Blir även en hel del intressanta diskussioner kring allt mellan himmel och jord. En person hade förlorat sin livspartner för två månader sen (62 år gammal). Två andra hade oxå barn med problematisk skolfrånvaro. En person pluggade fastighetskunskap etc och vi pratade boende på landet lite.

Rätt ofta avbryts pågående samtal med att det blir hundmöte, kommer en cykel, man måste hitta sin hund eller liknande så det byts samtal hela tiden. Ofta kan jag efteråt komma på att jag hade velat fråga eller prata mer med en person om något.Lite ledigt på påsklovet

| 2021-04-11 kl 08:57 (2021-04-11, 8:57 GMT +2) | 0

Jag hade blockat min kalender och ansökt om två lediga dagar och tänkte sprida ut 16 timmar på fyra dagar.

Vi hade ju planerat för en långutflykt i tisdags men som blev lite kortare. Det gjorde att jag fick en hel del gjort på jobbet. Utan möten kunde jag ta tag i massa saker som legat som lite dåligt samvete.

Njöt lite av känslan av att vara ledig och passade på att beta av lite fler saker onsdag och torsdag. Sen räknade jag ut antalet timmar jag jobbat. Hm… Blev inte några kvar för fredagen och jag hade flera saker jag ville göra.

Så i fredags hann jag massor och klockan hann gå och till slut insåg jag att jag faktiskt jobbat vanligt antal timmar och valde att ta bort min semesteransökan. Chattade min chef som skrattade lite och skrev att han misstänkt det.

Det intressanta är dock känslan! Känslan av att kunna göra lite som jag ville.Småhundsträff igen

| 2021-04-10 kl 19:29 (2021-04-10, 19:29 GMT +2) | 0

Idag tog vi oss återigen till småhundsträff i hundgården.

Otroligt intressant att se hur de små liven interagerar. Idag var det en hund som var oerhört efterhängsen på mig och Raffe. Raffe ogillade skarpt och satte jag mig på huk hoppade han upp i mitt knä. Det blir dock sådär eftersom han blir kaxigare då. Problem blev det dock att släppa ner för den andra hunden stod och hoppade på mig, och då blev Raffe arg etc. Lite förundrad över att ägaren inte var mer på.

Sen kom en annan dvärgschnauzer och det märks att Raffe gillar dem. Hon la sig på rygg och Raffe sniffade, då kom såklart ett par andra hundar fram och genast blev Raffe skitsur och morrade och skällde rejält på dem. Jagade helt enkelt bort dem.

Vet inte om det är så lyckat för honom med så många hundar. Hade hoppats att en annan hund vi träffat på skulle dyka upp för de lekte superbra, men vi får se.

Trött blir han iaf!Galet!

| 2021-04-10 kl 10:57 (2021-04-10, 10:57 GMT +2) | 0

Har under veckan följt budgivningen. Sett hur fler och fler gett sig men två fanns kvar till slutet – som jag tror har nåtts nu.

Mer än en miljon mer än vad vi kunde tänka oss. Galet! Och nästan lika mycket som vi gav för radhuset här i Stockholm. I det perspektivet så känns det ändå som att man får mycket för pengarna, men jag kan inte låta bli att tänka på att man i framtiden vill kunna sälja (kanske iaf) och då inte med förlust.

Särskilt med tanke på att det fanns en del att göra.

Men skönt att jag faktiskt inte ville ha det. Det var väldigt nyttigt att tänka en helg och gå all-in i dagdrömmande om hur det skulle vara att ha stället. Det gjorde att jag kunde landa i ännu bättre vad jag faktiskt vill ha.Brooks, Ben: Den omöjliga pojken

| 2021-04-07 kl 19:55 (2021-04-07, 19:55 GMT +2) | 0

Äntligen en bok som vi gillade. Det började med mig och Simon (12 år) men andra halvan fastnade även Joel (13 år) och ville oftast lyssna.

Älskar hur språket överraskar.

Gillar oerhört det faktum att fantasin får så stor del här. Att man inte har en aning om hur det hela kommer sluta.

Fint att huvudpersonerna (och även andra) har sina olika utmaningar och att de får lite plats nu och då där det passar.

Skulle kunna vara en oerhört intressant bok att läsa i skolan och prata om.Inte enligt plan

| 2021-04-06 kl 19:42 (2021-04-06, 19:42 GMT +2) | 0

Städ idag så vi hade siktet på Stensjön. Simon ville testa om fötterna funkade. Jag oxå. Vi kom iväg före 9 och var först på parkering. Eftersom det är en bit upp till själva sjön så hade jag kommit med idén att Simon skulle cykla den biten för att spara på fötterna.

Gick finfint. Var rätt kall luft och blåsigt som fasen. Men stora delar av rundan går i skogen så vi tänkte att det blir bra, och förmodligen få andra.

Jag kom fram först till sjön. Tittade ner i backen och såg att Simon hade vurpat. Joel var framme först, sen John och sen kom jag ner. Han hade ont i handleden och armen.

Alltid så oerhört svårt att avgöra i såna här lägen vad nästa steg är. Vi satt en stund. Han kunde röra lite men hade ont.

Vi valde att gå en bit in på stigen och hittade en bra plats i solen att äta på. Vi hade redan insett att det inte skulle bli någon runda runt sjön. På väg tillbaka till bilen kände både jag och Simon av våra fötter så det var nog lika bra. Vi stannade på Max för att Simon skulle få lite god lunch (han fikade bara liiiite när vi stannade för han mådde lite illa).

Totalt var vi ändå borta i 3 timmar så städet var klart!

Inte enligt plan men ändå bra. Handleden verkade återhämta sig bra och vi slapp röntgen som jag var rätt inställd på precis när det hade hänt.Rätt beslut

| 2021-04-06 kl 19:33 (2021-04-06, 19:33 GMT +2) | 0

När vi gick igång på sommarstugan funderade vi på var vår gräns gick. 1,3 miljoner sa vi (utgångspris r 975 000 kr). Vi kunde mer men det var en del renoveringsbehov (typ tak).

Vi var med på den digitala visningen och kände lite sådär. Det var dessutom fullt på första visningstillfället (långfredagen) men vi bokade en tid på tisdagen.

Funderade. Är det verkligen en sommarstuga vi vill ha? Nä, det är ju ett framtida boende och det här hade faktiskt inte potential att bli mer än en sommarstuga. Så vi avbokade visningen.

Idag kom budgivningen igång på riktigt och vips var det upp i 1,45 – dvs över vårt tak. Extremt skönt att redan innan ha insett att vi inte ville ha det för då hade det varit lite jobbigt. Ska bli spännande att se var det slutar…Just nu i april

| 2021-04-06 kl 07:07 (2021-04-06, 7:07 GMT +2) | 0

Börjar minsann hänga med lite bättre i den här.

Just nu läser jag Ålevangeliet men har pausat för att läsa andra lättare böcker (feelgood). Egentligen gillar jag den jättemycket men jag tror jag kom in i en lässvacka och behövde enkel underhållning, inte fakta. Betar mig igenom lite bokhögar och en ny sån relaterar till hemmasittare och just nu är det Vill du ha hjälp? Nej tack gärna! som jag läser lite i nu och då. Jag och barnen är dessutom på slutklämmen av Den omöjliga pojken.

Just nu tittar jag typ ingenting? Vi har pratat om att börja titta på någon serie (tror Supergirl hade ny säsong). Har dock en lång lista över saker jag skulle vilja se, men sällan ro att kolla. Ska se till att få igång något handarbete – brukar underlätta. Vi kollade på MIB 4 i helgen – gillade!

Just nu lyssnar jag inte på något mer än musik. Varvar 80-tal med softa nutida grejer.

Just nu längtar jag jag efter att hitta framtida boende, och ha råd med det, och energi för det.

Läs även hos FiktiviteterEnligt O

Tidigare: 2021 – jan, feb, mars
2020 – novdec,