Slumpad post: Kalaströja
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Sånt som gör mig glad

| 2018-11-20 kl 08:50 (2018-11-20, 8:50 GMT +1) | 0

Det man gör blir man bra på. Så jag försöker bli bättre på att uppskatta saker och bli glad(are) ofta(re). Det innebär att jag behöver fundera på vad som gör mig glad, och helt enkelt göra mer av det. Ingen inbördes ordning.

 • Barnen som växer upp och det är så häftigt att få vara med på den resan. Se hur de utvecklas och hur kloka de är. Och hur roligt vi har tillsammans.
 • Naturen. Så nära, så bra, så vacker. Så konstigt att man ofta glömmer bort. Stora vyer, små detaljer. Ändringarna som sker under de olika årstiderna.
 • Raffe som är en riktigt glädjeinjektion. Hans oförställda glädje när man kommer hem. Hans lycka när vi leker. Så enkelt på något sätt.
 • Vänner som man träffar alldeles för sällan men när man väl ses är allt som det brukar kännas.
 • Spel med familjen lockar alltid fram skratt.
 • Pyssel när man får vara kreativ och skapa. Känslan när något är klart, eller när man lyckas med något som varit svårt att lösa.
 • Träning som känns bra, att kroppen funkar och orkar.
 • Att hjälpa någon kan göra en väldigt glad.
 • Att fånga en ovanlig pokémon. Helt hitte-på men så himla skönt att kunna glädjas i det.
 • Att jag och John efter 15 år fortfarande kan få varandra att skratta.

Säkert finns det mer som jag inte kommer på just nu.Lite slappare

| 2018-11-18 kl 21:15 (2018-11-18, 21:15 GMT +1) | 0

Idag hade jag inte något inbokat. Tog en morgonrunda med Raffe före frukost och efter frukost kollade vi på en supergirl. Strax före 11 stack jag och Simon till bibblan för att lämna en bok, och hämta två reserverade. Han läser just nu Percy Jackson och äntligen slipper jag tjata om att han ska läsa!

Duschade Raffes skägg och ben – blir ju lite smutsigt i det här novembervädret. Pannkakslunch och sen slöade jag i soffan med en bok. Raffe sov bredvid. Hade hela tiden en känsla av att det var något jag borde göra.

Joel skulle med en kompis till Bounce och när vi skulle fixa mellis kom jag på. Gah, grejerna från baksidan skulle jag köra till tippen ju (tänker inte berätta exakt hur länge det har stått på todon…). Innan jag hann tänka tanken att göra det en annan helg så tog jag bilnyckeln och fick med mig Simon till tippen. Passade på att tanka på hemvägen.

Borstade Raffe (ett dåligt samvete rätt ofta) och fixade med lite grejer. Efter middagen spelade barnen ett tag innan vi kollade på supergirl och under tiden passade jag på att laga Simons byxor. Något jag oxå skjutit på men nu insett att typ ALLA byxor antingen spruckit vid knät och/eller i rumpan. Nu är fem par byxor fixade.

Do it blir dagens motto helt enkelt!Rätt nöjd med dagen

| 2018-11-17 kl 22:25 (2018-11-17, 22:25 GMT +1) | 0

Idag sken solen. Wow! Fast först efter att jag tagit en promenad med Raffe före frukost.

Soft frukost, körde lite pokémon go, kom ikapp lite vid datorn. Sen stack jag och Simon ut för att testa springa med Raffe. Gick sådär. Vi gick och snackade en del om hur vi skulle agera i olika lägen och testade lite olika.

Käkade lunch. Sen kom Cia men hon stack direkt till Sanna och co där hon skulle jobba först. Så då hade vi ett par timmar att fixa. Gillar att ha deadline.

Fixade vinterdäck på bilen, ordnade så att baksidan nu är redo för vinter och tog upp lite saker på vinden. Galet skönt att ha fixat! Tvättade tre maskiner.

Fixade middag så när Cia kom tillbaka käkade vi middag. Sen fick jag massage och så Joel. Simon ville inte idag. Kvällsfika och sen promenad till tunnelbanan. Sjukt bra dag. Ingen stress, bara vara.Färre surdegar

| 2018-11-17 kl 10:09 (2018-11-17, 10:09 GMT +1) | 0

I våras skapade jag en sida i min bujo för surdegar. Såna saker som behöver göras men kanske är lite större och inte känns så lockande. Ibland kollar jag på den och suckar.

Så förra helgen eller så kollade jag och insåg att jag faktiskt kan bocka av ett gäng surdegar.

 • Bolån – efter att jag bytte jobb så kunde jag få förmånlig ränta via jobbet (men då byta bank). Så kom Skandia (vår bank) ut med att om du flyttar tjänstepension till dem så kan du få större ränterabatt och på höstlovet fick jag tummen ur och kollade upp det där. Visade sig att det bästa var att flytta någon pension, och ha kvar allt på Skandia. Så på fredag har jag en avstämning/rådgivning med dem och efter det kommer räntan att sänkas en hel del. Najs!
 • Pension – se över och samla ihop har jag tänkt länge på och nu kommer det förhoppningsvis att lösa sig efter fredagens rådgivning.
 • Fläkten – som lät mer och mer och vi hade offert på att flytta upp hela mojängen till vinden i våras (tyckte dock det blev för dyrt), så fick jag tummen ur på höstlovet och nu är den tyst igen!
 • En gemensam lösenordsapp – där även barnen har sina lösenord och vi kan komma åt dem. Struligt när John har lagrat barnens lösenord för något och vi måste få tag i honom först… John fick tummen ur i november och nu kör vi Keeper hela familjen. Förvisso en lång sträcka innan allt är flyttat och alla är vana vid det men en början!
 • Viktiga papper –  har varit utspridda på lite olika ställen men i somras (tror jag) rensade jag lite pärmar och mappar och la allt i en ”mappväska” som mamma hade. Sjukt smidigt!

Det finns ett gäng surdegar kvar men det känns väldigt skönt att ha betat av ett par stycken.Nörderi

| 2018-11-16 kl 21:55 (2018-11-16, 21:55 GMT +1) | 0

När raiderna kom in i pokémon go så hittade vi en facebookgrupp men framför allt en chatt där de i närområdet hänger (de som spelar pogo såklart).

Rätt ofta är det sjukt nördiga grejer där. Älskar det!

Ikväll dök detta upp.

Roligt att jag vet vem slemkatt är (fantastiskt namn hen valt i pogo) och jag får även upp en bild av den pokémon han skriver. Däremot så blir jag inte sugen på att sticka till coop (dels för att jag nyss gick förbi där i jakten på ett visst pokéstop men mest för att jag inte fokuserar på iv).Redovisningskväll

| 2018-11-15 kl 22:06 (2018-11-15, 22:06 GMT +1) | 0

Ikväll var det redovisningskväll för Joels skola. Femmorna tillsammans med åttorna hade fixat en tipspromenad och ett antal olika stationer där man fick lära sig olika saker – ibland testa på lite olika.

Jag och John (Simon valde att stanna hemma med Raffe) gick tipspromenaden och hade 1 fel – vi googlade faktiskt inte något svar förrän efter att vi svarat 🙂

Joel hade stationen med örat/hörsel där de hade burkar och snören och man fick testa. Jättekul!

Imponerande hur mycket de lyckas få ihop och bra för dem att träna på såna här situationer.De där stegen

| 2018-11-14 kl 21:25 (2018-11-14, 21:25 GMT +1) | 0

Alltså. Att få 8000 steg per dag är ibland en rejäl utmaning för mig.

Den här utmaningen (eller vad det nu är) får mig dock att tänka i nya banor.

Ikväll skulle jag på en grej så jag visste att det skulle bli hårt med stegen.

Så när jag kollade telefonen när jag packat ihop för att dra hem och insåg att det precis gick en tunnelbana och således var 10 minuter till nästa gick jag mot Rådmansgatan istället. Kom ner till perrongen med 3 minuter kvar till tåget – istället för 9 gissar jag.

Nu när klockan snart är sovdags och jag har 8400 steg känns det väldigt rätt.Raffe på insta #53

| 2018-11-14 kl 21:20 (2018-11-14, 21:20 GMT +1) | 0

Mycket lövlek blir det!

 1. Vägrar miljöstuga
 2. På Flatenrundan
 3. Vill ha uppmärksamhet
 4. Tränar på utegymet
 5. Vilar i kökssoffan
 6. Vägrar gå balans
 7. Tasspyssel i knät
 8. Godisletande i träd
 9. Nyvaken
 10. Lövbus
 11. Vilar
 12. Mat i strumpa
 13. Kärlek från lill-hussarna
 14. Godisletande i träd
 15. [Film] Mot lövhög!

Tidigare inlägg:  31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52Eldmöte

| 2018-11-13 kl 21:38 (2018-11-13, 21:38 GMT +1) | 0

Ikväll hade vi scoutmöte som vanligt på tisdagarna. Vi övade på att tända tändstickor, ljus och lyktor. Häftigt att se hur barnen som inte kan eller vågar, lyckas tända och hur de växer när de vågar. Hade flera som inte kunde tända tändstickor före mötet men som efter mötet till och med hade lyckats tända en lykta!

Sen hade vi en av de äldre scouterna som är med och leder som visade hur olika vätskor brinner. Wow! T-sprit (grön låga typ), bensin (gulare låga som man kunde ha handen igenom – som på ljus), handsprit (brann direkt på asfalten), matolja (som knappt brann alls). Sen visade han hårspray – genom att spraya på tändstickor! Och hällde även ut lite bensin någon dm från burken som brann och vips hade den fläcken tagit eld. Sjukt roligt och lärorikt!

Väl hemma var det kvällis med tända ljust – och givetvis spenderades ett antal tändstickor för att testa och prova. Älskar det!Byteshandel

| 2018-11-12 kl 20:19 (2018-11-12, 20:19 GMT +1) | 0

Vi något uppdatering i år så tillkom vänner i Pokémon Go och med vänner kan man byta pokémons. Det är först när man når sista vännivån som det blir riktigt bra att byta så vi har legat rätt lågt med bytandet.

Tills i helgen då vi kom på att vi borde byta de få vi har kvar från juli/augusti 2016 – då är man nämligen garanterad en ”lucky” pokémon. Inte för att någon av oss egentligen vet vad en lucky innebär, men iaf.

Så nu har vi varsin.

Idag var vi på legendarisk raid igen. Vi pallar sällan synka in de där raiderna i allt som händer och nu är den här Gitatina bara kvar en vecka. John fick den på raid igår så vi försökte idag igen. John fick sin andra och jag fick ingen. Så kom vi på att vi ju kan byta!

Kollade lite på vad jag hade som John inte hade och hittade en shiny Swablu. Tror båda var nöjda med bytet!

(man har inte roligare än man gör sig)