Slumpad post: Hoppsan
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Ymén, Sofia: En sagolik jul

| 2021-11-27 kl 20:26 (2021-11-27, 20:26 GMT +1) |

Varför sluta när man kan läsa all tre på raken. Den här hade mer romantik i sig, inte lika mycket strul och mer roliga tvister.

Eftersom det är en kvartett så ser jag verkligen fram emot nästa bok för att knyta ihop säcken.

Älskar miljön de målar upp och de olika personerna som finns med.

Fint om att bo på landsbygden med både fördelar och en del nackdelar eller utmaningar.Ymén, Sofia: En svårfångad dröm

| 2021-11-24 kl 21:26 (2021-11-24, 21:26 GMT +1) |

Gick direkt till denna efter första boken. Skönt att ha alla personer i närminnet typ.

Den här känns lite som en transportsträcka. Det blir aldrig riktig kärlek utan de bara har massa tankar hela tiden. Så kan sakna känslan av att de till slut landar i en relation (mer än sista sidan tror jag).

Kanske är det för att jag känner mig långt ifrån huvudpersonen i den här boken 🙂

Gillar dock miljön och personerna och när den här var slut gav jag mig direkt på trean.Google Foto – synka

| 2021-11-21 kl 11:59 (2021-11-21, 11:59 GMT +1) |

Jag har använt Google Foto i många år och synkar det mesta dit. Det har blivit rätt många tusen bilder.

Givetvis var det en av apparna jag installerade på nya telefonen.

Eftersom vi har Google One så har vi tydligen möjlighet att få support så jag testade deras chat (på engelska då det var stängt på svenska den tiden på kvällen). Fick egentligen inget bra svar.

Men det finns en väldigt otydlig progress bar som jag misstänkte hade något med det hela att göra och det visade sig vara rätt. När den efter 1,5 vecka var klar så började bilderna att synka. Så på något sätt har alla bilderna synkats med telefonen. Oklart varför.

Bilderna visar hur det faktiskt finns en slags progressbar och den tog alltså 1,5 vecka att ta sig igenom från vänster till höger. På sista bilden ser man att bilderna börjat laddas upp.Frukost vid Flaten

| 2021-11-21 kl 11:16 (2021-11-21, 11:16 GMT +1) |

Igår hade jag siktet på att gå runt Flaten på morgonen. Väl nere vid Flaten såg det så mörkt och trist ut att gå runt, medans solen sken underbart på norra sidan (närmast hemma). Så istället gick vi längs vattnet och satte oss på ett ställe och njöt.

Runt 10 svanar simmade runt, solen sken, ett antal änder. Svanarna är mestadels en och samma familj som jag sett lite nu och då under sommar och höst. Bland annat var de väldigt nära i Ältasjön under en frukost med Raffe.

Vi gick igenom skogen hem så att Raffe kan få jaga boll. Underbart!Ymén, Sofia: Ett oväntat arv

| 2021-11-21 kl 11:15 (2021-11-21, 11:15 GMT +1) |

Har sett julboken i serien (nr 3) och vill läsa så tog tag i att läsa första!

Gillar! Finns en del trådar jag inte håller med om och tidsperspektiv jag inte får ihop men det gör ärligt inget. Älskar att de är på en gård, att det är djur, att det finns framtidsdrömmar, kärlek och allt sånt.

Olika generationer dessutom som ger insikt i att allt kanske inte alltid är så lätt att förstå varandra över generationerna.

Ser fram emot att läsa mer om hästgården!Badrumsförfattare

| 2021-11-17 kl 20:08 (2021-11-17, 20:08 GMT +1) |

Idag vid middagsbordet berättade Joel om ett författarbesök de haft på skolan. En person var tydligen inte helt med i samtalet utan undrade helt plötsligt.

– Badrumsförfattare?

Kan säga att vi garvade lite.Leonard, M.G: Krypens drottning

| 2021-11-16 kl 20:57 (2021-11-16, 20:57 GMT +1) |

Andra delen och vi har redan tredje på vänt.

Den är spännande och det finns driv. Ändå tar det oss rätt lång tid att läsa igenom boken. Kanske är vi lite hösttrötta?

Gillar att den så bra tar vid där förra slutar och att man först efter halva inser att det här kommer inte att ta slut i den här boken utan sista delen kommer blir läsvärd.

Älskar att det är mycket facktermer och att man lär sig på kuppen.Att vilja mer

| 2021-11-16 kl 10:39 (2021-11-16, 10:39 GMT +1) |

När pandemin slog till var det många som inte visste vad de skulle göra med all tid. Själv hade jag oerhört svårt att förstå det. Jag har funderat på det i 1,5 år.

Det jag landat i är att det här bottnar i samma känsla av frustration över att jag aldrig hinner göra det jag vill. När jag ändå listar vad jag gör så är det oftast ganska mycket (som på höstlovet) men min stora utmaning är att jag vill mer. Oftast mycket mer. Det här har visat sig rätt tydligt när jag funderat över mina mål/fokusområden inför ett nytt år. Eller när jag braindumpar allt som pågår i stort och smått. Tänkte här visa lite hur mina tankegångar går.

Om vi börjar titta på att pyssla. Något jag alltid vill göra mer av. Det vore till exempel roligt att sy lite mer (har ju sjukt mycket tyger och rätt mycket idéer om vad jag skulle kunna sy), men visst vore det kul att komma igång och sticka eller virka oxå? Knyppla var ju rätt roligt oxå. För att inte tala om väva, det gillade jag mycket och det var meditativt. Sen finns det ju ull – så himla mycket man kan göra med ull. Och läder – fläta, eller kanske bränna på läder. Brodera är ju häftigt oxå. Tänk om man skulle blanda lite olika tekniker. Pärlor är ju oxå häftigt, för att inte tala om metall – smycken! Tänk vad roligt det var att tälja! Näver vore ju otroligt häftigt att testa på. Färga garn och tyger är ju kul. Makramé skulle vara roligt att använda till att hänga upp krukor med.

Snickra grejer till hemmet vore en kul utmaning. Tänk om man skulle kunna dreja eller bara hålla på med lera?

Vore ju kul att kunna måla oxå. Testa lite olika tekniker. Vore härligt att leka med färger och tekniker. Tänk om man kunde lära sig att rita lite mer när man håller kurser, eller när man är på föredrag – minnas bättre. Rita på datorn! Det vore något det.

Stöpa ljus är en höjdare. Snacka om härlig tradition. Vore kul att göra tvål oxå. Gillade ju att göra läppsyl.

Skulle vilja ha en läshörna. Älskar ju att läsa. Tänk så många romaner jag har som jag skulle vilja läsa. Och alla böcker jag skulle vilja läsa med barnen, eller önskar att de vill läsa. För att inte tala om alla faktaböcker jag har som jag vill dyka djupare i.

Fota är ju himla roligt. Önskar jag hade med systemkameran ibland. Skulle vilja lära mig mer om det. Tänk att sen kunna bildbehandling på datorn. Fotoalbum, både analoga och digitala vore underbart roligt att ägna sig åt – har alltid gillat det.

Tänk om man hade lite tid att skriva en bok. Vore så himla häftigt att spåna idéer och sen gå igenom hela processen. Kanske någon faktabok?

Träna är ju härligt. Frågan är bara vad jag gillar att träna. Tänk om axeln tillät att jag cyklade mer. Det vore najs att kunna ge sig ut i skogen och cykla. Och springa i skogen. Vore kul att lära mig cykla enhjuling. Och jag skulle vilja gå balans på min lina lite mer. Om man bodde nära en sjö vore det kul att ha en kanot eller kajak, och på vintern åka skridskor. Längdskidor skulle jag vilja åka oftare, för att inte tala om slalom. Gillade verkligen att lära mig crawla, skulle vara kul att bli riktigt bra och kanske även simma ute i sjö. Jonglera skulle jag vilja bli bättre på, och Rubiks kub vore fränt att kunna lösa.

Med Raffe finns det såklart massor med saker jag skulle vilja göra. Bli bättre på att klippa honom, våga klippa klorna. Kunna träna in mer tricks. Finns ju massa kurser man kan gå. Agility vore kul, Rally kanske är lite för svårt, men nosework skulle kunna passa?

Tänk om jag hade ett växthus (vore fränt att bygga ett själv by the way) – jösses vad jag skulle kunna odla då! Och sen göra massa roliga grejer av det jag odlat. Fermentera, torka, frysa in och så vidare!

Det är ju så kul att spela spel. Tänk om vi kunde spela spel varje kväll, eller iaf flera gånger i veckan. Vore kul att lära sig lite vanliga kortspel. Skulle vara kul att köra mer spel med Oculusen. Gillade verkligen donkey konga när vi körd den. Vore kul att testa något spel på PC och bli riktigt bra någon gång.

Tänk så många tv-serier jag skulle vilja se. Och dokumentärer. Och filmer. Vore ju fint att hinna lyssna mer på radio, och så många intressanta poddar det finns. för att inte tala om youtube.

Vore kul att kunna spela piano, och gitarr. Tvärflöjt skulle jag vilja spela oftare (läs alls). Tänk att ha lite roliga olika instrument att testa på lite då och då.

Hade ju fåglar när jag växte upp. Det kan jag sakna. Drömmen om en papegoja. Visst skulle det vara härligt att ha? Fast man ska kanske inte ha dem i bur. Tänk ett hus på landet där man skulle kunna ha en stor voljär. Vore häftigt att ha får, eller kanske en get? Höns vore ju härligt att ha igen. Kanske ankor eller gäss? En gris! Tänk att ha en ko. Eller att kunna rida och ha hästar.

Resa är kul. Vore kul att tågluffa. Tänk om vi skulle ta och åka till alperna. Tåg till alperna vore häftigt. Eller transsibiriska järnvägen vore allt något.

Vore kul att ha motorcykel!  Bodde man på landet vore det kul med en fyrhjuling, eller traktor. En liten grävare skulle man allt ha. Bodde man vid en sjö vore det ju underbart med en båt i någon form.

Just ja. Jobba 40 timmar gör man ju oxå. Där ska vi inte gå in på att jag är typ likadan… Kurser gratis på nätet – på stora universitet – ska vi inte ens börja fundera på.

Åh, det vore så härligt med ett framtida boende. Kanske vill man renovera till viss del? Fixa en härlig trädgård. Bli mer självförsörjande. Permakultur låter så otroligt intressant och klokt.

Känns som att framtiden är säkrad?Vindstilla morgon

| 2021-11-15 kl 19:58 (2021-11-15, 19:58 GMT +1) |

Idag inledde vi med lite morgonyoga och efter att ha packat frukost jobbade jag 40 minuter. Sen stack jag och Raffe till Ältasjön. Helt vindstilla!

Direkt vi kom ut var himlen helt otrolig och jag önskade att vi gått ut direkt så jag kunde sett det från bryggan. Men det visade sig bli rätt bra ändå.

Hemma kvart över 8, och redo för dagens första möte 8:45. Underbart!Ledare som sticker ut #1

| 2021-11-15 kl 10:18 (2021-11-15, 10:18 GMT +1) |

I torsdags var jag iväg hela dagen på en kurs. Ledare som sticker ut. En liten lek med ord för kursen är både ute och inne men handlar även om att våga.

Det är min vän och fd kollega Åsa som tillsammans med två andra kör en pilot. Åsa och Annica har Ut & insikter tillsammans och jag gick en kurs för mötesledare med dem. Givetvis hoppade jag på denna. Även Anna som jag träffade på Cambio 2008 (tror jag) då hon konsultade där är med och håller i det.

I torsdags var det dags för första tillfället av tre. Vi samlades på Skytteholm vid 9-tiden. Jag åkte före rusningstrafiken så jag satt och spanade på rosa himmel och försökte komma ikapp med mejl och chatt lite. Vi inledde på bryggan och varvade sen inne och ute lite granna. I början var det flera som var rätt låga på energi pga olika orsaker. I slutet på dagen när vi sammanfattade var alla pepp!

En av de andra deltagarna har jag träffat på under min tid som konsult. Superkul! Intressant blandning (bara tjejer dock) bland branscher och erfarenheter. Hade lätt kunnat prata med alla deltagarna flera timmar och det var riktigt trist när dagen var slut även om alla utom två stannade kvar och käkade middag.

Ser verkligen fram mot nästa tillfälle.